PARTICULIER

Ontwerpen begint bij een goede analyse van de vraag of het probleem.

Ik vertaal uw wensen en ideeën naar een uniek ontwerp en bied interessante oplossingen die zowel functioneel als architectonisch een meerwaarde hebben.

HERKENBAAR?

Dan bent u bij mij aan het juiste adres voor een oplossing!

“Al jaren in hetzelfde huis en nu toch iets veranderen?”

U wilt iets anders of ziet mogelijkheden voor verbeteringen? U heeft misschien zelf al wat ideeën maar weet ook niet precies hoe een en ander vorm te geven? Ik kan samen met u de overwegingen in kaart brengen.

“Ouder geworden en het huis aanpassen op een nieuwe lifestyle”

Naarmate we ouder worden krijgen we andere wensen. Kleine obstakels in een woning kunnen opeens grote dagelijkse ongemakken worden. Meestal kunt u volstaan met eenvoudige aanpassingen om snel weer comfortabel te wonen. Intussen weet ik de weg in een situatie waarin die zorg en zelfstandigheid optimaal zijn te combineren.

”Wat is nu de beste oplossing: verbouw of nieuwbouw?”

U twijfelt. Enerzijds woont u heerlijk en kan uw huis wellicht met wat aanpassingen weer aan al uw woonwensen voldoen. Anderzijds denkt u misschien ook aan nieuwbouw, maar wat zijn de voors en tegens? Deze kan ik in een meedenksessie met u in kaart brengen of middels Pakket A; oriënteren wat de mogelijkheden zijn op een beoogd kavel.

PAKKETTEN

Alhoewel de prijs voor een project maatwerk is en afhankelijk is van de complexiteit en uw vraag, geef ik u hier alvast een richtlijn voor een aantal pakketten die ik tegen vaste prijzen aan kan bieden:

In een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek luister ik naar uw situatie en uw wensen. Ik kan uw ideeën en wensen dan al vertalen in een schetsontwerp. Ik maak twee varianten zodat u meerdere ideeën uitgewerkt ziet en kunt vergelijken (Pakket A). Op basis hiervan maak ik een nieuw schetsontwerp dat het beste van de twee varianten verenigt en werk dit schetsontwerp uit naar een voorlopig ontwerp (VO) om meer detailvragen te kunnen beantwoorden (bijv. voor de keuze van materialen e.d.). Dit ontwerp stem ik met de gemeente af zodat duidelijk wordt wat er nog veranderd moet worden om het plan haalbaar te maken (Pakket B). Vervolgens maak ik een kostenraming van het voorlopig ontwerp. Daarmee kunnen we kijken of het plan haalbaar is binnen het door u gehanteerde budget en waar eventueel nog besparingen mogelijk zijn (Pakket C). Neemt u voor de prijzen van de pakketten voor particulieren contact met me op.

Pakket A
Oriënterend gesprek
Passend ontwerp
2 ontwerpschetsen uitgewerkt
3D computermodel

Pakket B
Vervolgfase pakket A
Voorlopig ontwerp (VO)
Plan aan gemeente voorleggen
Optimale afstemming

Pakket C
Na pakket A en B
Kostenraming van VO
Budget bekijken en beoordelen
Besparingsmogelijkheden bespreken

Als u doorgaat met de bouw of verbouw kan ik de uitwerking van het ontwerp naar een definitief ontwerp (DO) brengen. Tevens de tekeningen die nodig zijn voor het aanvragen van de vergunning die ik uiteraard ook voor u kan verzorgen. Het uitwerken van het VO naar een DO is maatwerk. De kosten zullen afhankelijk van de grootte en complexiteit van de opdracht per situatie verschillen.

WAT KAN IK VOOR U ALS PARTICULIER BETEKENEN?

Is er bij u ook een verbouwing, koop of verkoop op handen, dan kunnen we altijd vrijblijvend praten over wat ik voor u zou kunnen betekenen. Neem dan contact met me op.